DOPRAVA A PLATBA KONTAKTY REGISTRACE

KOŠÍK
je prázdný
jednorázová sleva: 0%
pro slevu 2% zbývá nakoupit za: 2000 Kč
Akční nabídka Sportovní výživa Fitness stroje Sportovní literatura Sportovní oblečení Činky a závaží
rychlé vyhledávání:
poradna


L-glutamine forte je dočasně vyprodán

 
vyberte si alternativu v kategorii:
Aminokyseliny
nebo si nechte doporučit vhodný produkt
na telefonu: 777 003 333

L-glutamine forte

Sportovní výživa > Aminokyseliny > Glutamin > L-glutamine forte


L-GLUTAMINE FORTE | Strongbody.cz
Glutamin je s odstupem nejrozšířenější aminokyselinou v lidském těle, v kosterním svalstvu představuje až 60% celkového množství aminokyselin. Jedná se sice o neesenciální (postradatelnou) aminokyselinu, která není součástí svalové bílkoviny, přesto je zcela nepostradatelná jako zdroj dusíku pro celou řadu biochemických reakcí. Nejvíce je zastoupená v pšeničné bílkovině, ale i v tvarohu, protože její významný podíl je v kaseinu.

Za stresových podmínek (trauma, pooperační stavy, zranění apod.) mezi které patří také intenzivní trénink, tělo spotřebovává enormní množství glutaminu a jeho vlastní přirozená produkce nestačí krýt tyto potřeby - v tomto případě je potenciálně esenciální, tedy je zcela nezbytný jeho příjem pomocí suplementů.

Glutamin totiž slouží jako přímá výživa bílých krvinek, tedy k podpoře imunity. Játra používají glutamin k syntéze velmi silného antioxidantu glutathionu, proto během intenzivního tréninku narůstá potřeba glutaminu až pětkrát! Nedostatek glutaminu vede k zvýšenému odbourávání svalových bílkovin (katabolismus) a současně omezuje jejich tvorbu (anabolismus). Glutamin blokuje působení úhlavního „nepřítele\\\\\\\ testosteronu katabolického hormonu kortisolu (antikatabolický efekt).

Glutamin je hlavní výživnou látkou pro enterocyty, buňky trávicího traktu, tedy je nezbytný pro jeho dobrou činnost. Suplementace glutaminem je zvlášť důležitá v rámci redukční diety při omezení sacharidů a na bílkoviny bohatých diet (typicky kulturistická strava). Nedostatek glutaminu vede k přetrénování! Již jednorázová dávka 2 gramů glutaminu vede prokazatelně k zvýšení hladiny růstového hormonu a to až o 400 procent (anabolický a lipotropní efekt) a k zvýšené tvorbě testosteronu.

To vše jsou dostatečně pádné argumenty, které jednoznačně podporují suplementaci glutaminem. L-Glutamin Maximal je i pro nesportující jedince za určitých podmínek nezbytným doplňkem výživy, natož pro sportovce zvláště kulturisty a sporty silového charakteru, jejichž organismus je vystaven neustálému stresu na základě pravidelného a intenzivního tréninku, je příjem glutaminu naprostou nutností!

Obsah účinných látek ve 100 g / v porci (5 g ):
- L-glutamin: 98,5 g / 5 g





Hodnocení produktu L-glutamine forte
Aktuální stav hodnocení:

min L-GLUTAMINE FORTE | Strongbody.czL-GLUTAMINE FORTE | Strongbody.czL-GLUTAMINE FORTE | Strongbody.czL-GLUTAMINE FORTE | Strongbody.czL-GLUTAMINE FORTE | Strongbody.cz max


Nejčastější názory na produkt L-glutamine forte:
K tomuto produktu není žádný komentář
 




Odebírat novinky o slevách!
PODPORA
po - pá: 7:00 - 14:00
info@strongbody.cz
O NÁKUPU
OSOBNÍ ODBĚR
A1 SOLUTION, s.r.o.
Strongbody.cz
Tyršova 96
276 01 Mělník
SLEDUJTE NÁS!
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
(c)2003-2024 Strongbody.cz - provozuje A1 SOLUTION, s.r.o.