100%whey protein
autor: ¨k.s • datum: 20:44 28.04.2011 |
Dotaz: |
dobrý den,¨
po tréninku piju 100%whey protein. Mám v oblibě ho jíst zcela horký(uvařím si ho do formy pudinku) a moje otázka zní degradují se bílkoviny tepelnou ůpravou kvalitního proteinu?(aminostar) |
Odpověď: |
Dobrý den,
většina dobrých výrobců "suroviny protein" vyrábí protein studenou cestou (filtrací, mikrofitrací a pod.) tak, aby byla zachována funkční struktura bíklovin - tepelným procesem by se totiž ztruktura pozměnila na méně funkční. Předpokládám, že pokud tyto za stude vyrobené proteiny tepelně upravíte (uvaříte), mohou významně ztratit svou kvalitu. Doporučuji Vám tedy proto raději proteiny zpracovávat jinak než ohřevem. Věřím, že přijdete na nějaké jiné chutné úpravy proteinů tak, aby Vám chutnaly a zachovali si svou kvalitu. S pozdravem, Aleš |
Souvisejicí dotazy:
Klíčová slova: 100%whey protein,100%whey,protein |